• Header N-VA Kapelle-op-den-Bos
N-VA Kapelle-op-den-Bos

U bent hier

Bestuursploeg is samengesteld in Kapelle-op-den-Bos

Op 14 november 2018
Renaat Huysmans

Groen krijgt (anderhalve) schepenzetel in Kapelle-op-den-Bos

In Kapelle-op-den-Bos hebben N-VA en Groen de nieuwe bestuursploeg voorgesteld. Burgemeester wordt Renaat Huysmans (N-VA). Groen, dat bij de verkiezingen goed was voor 3 zetels, krijgt anderhalf schepenmandaat. Ook het voorzitterschap van de gemeenteraad is een gedeeld mandaat. 

Voor de eerste maal sinds het ontstaan van de fusiegemeente in 1976 zal met Renaat Huysmans iemand van buiten Kapelle-centrum de sjerp omgorden. Huysmans is afkomstig uit deemgemeente Ramsdonk.

Lena Ghysels (provincieraadslid voor N-VA) wordt gedurende de eerste 4 jaar eerste schepen met onder andere onderwijs en cultuur als bevoegdheden. De laatste 2 jaar neemt partijgenote Sonja Thielemans uit Nieuwenrode de fakkel over. Geert Van de Voorde (N-VA) uit Kapelle centrum wordt tweede schepen met onder andere financiën en openbare werken als bevoegdheden.

Het derde schepenambt gaat de eerste 3 jaar naar Hilde de Keersmaeker van N-VA . De laatste 3 jaar wordt Bruno Keuleers voor Groen schepen. Zij zullen onder meer bevoegd zijn voor jeugd , trage wegenbeleid en ICT en administratieve vereenvoudiging. Ilse Rymenants (lijsttrekker Groen) wordt voorzitter van het bijzonder comité en wordt als vierde schepen toegevoegd aan het college van burgemeester en schepenen. Zij krijgt een heel pakket van sociale bevoegdheden onder haar hoede.

Ook het voorzitterschap van de gemeenteraad wordt gedeeld. De eerste 3 jaar zal Bruno Keuleers van Groen deze taak op zich nemen. Na 3 jaar wordt hij dan opgevolgd door huidig N-VA voorzitter Hendrik De Vleeschouwer.

Bron: https://www.ringtv.be/nieuws/groen-krijgt-anderhalve-schepenzetel-kapelle-op-den-bos

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is